Finiti

Jeunesse Finiti

A FINITI® különleges összetevők keverékét tartalmazza, és jelenleg a Jeunesse legfejlettebb táplálék-kiegészítője. Ez a szabadalmaztatott keverék, a FINITI olyan gyümölcs- és zöldségkivonatok kombinációja, amelyek hozzásegítik Önt a lehető legjobb élethez!
60 kapszula dobozonként.

Részletes leírás PDF ITT

Jeunesse Finiti by Nagy Gábor on Scribd

 

 

 

A FINITI előnyei:

Tartalmazza az egyetlen ismert és szabadalmaztatott tápanyagot T-65, amellyel a telomerek meghosszabbíthatóak 
Átmenetileg aktiválja a telomerázokat, amelyek a telomer-végeket meghosszabbító enzimek 
Segít a sejtek öregedésének lassításában 
Fiatalos érzés és vitalitás 
Antioxidánsszerek hatékony kombinációja, amely védi a sejteket, a DNS-t, az őssejteket és telomereket az oxidatív stressztől 
Természetes tápanyag forrás, amely segíti az őssejtek állapotának fenntartását 
Támogatja a természetes fiatalító rendszert 
Támogatja a természetes DNS-javító mechanizmusokat.
A Jeunesse megvette a szabadalmi jogot így a direkt értékesítési cégek közül egyedül a Jeunesse termékekben lehet ez a hatóanyag.
A sejtek öregedésének itt és most vége 

 
A kromoszómák végén található \”védősapkák\”, az úgynevezett telomerek. A telomer szerepe, hogy óvja a kromoszómát, és megakadályozza, hogy a sejtosztódáskor sérüljön a genetikai információ. Ahogy az ember öregszik, a telomerek rövidülnek, szerkezetük gyengül, ami azt üzenheti a sejteknek, hogy hagyjanak fel az osztódással és pusztuljanak el.
Nobel-díjas kutatók felfedezték az öregedés egyik lényeges okát:
A válasz valami, amit az emberi szem nem érzékel, az úgynevezett telomer.
A telomerekat ismétlődő DNS-szekvenciákból állítják elő, amelyeknek védősapkájuk végén a mi kromoszómáink találhatóak.
Feladata, hogy megvédje a DNS-t. Amikor megszületünk, a telomerek hosszúak, de idővel egyre rövidebbek és rövidebbek lesznek.
És így kezdődik a sejtek öregedése.

Ha a telomerek túl rövidek, a sejtek már nem tudják ellátni alapvető funkcióikat. A sejtek elkezdenek elpusztulni. A tudósok ezt apoptózisnak nevezik. A haldokló sejtek csak az egyik dolog.

Ha a sejtek egyszerűen megszűnnek működni, akkor az ártalmas szabadgyökök és gyulladásos molekulák elszabadulnak és megtámadják a közelükben lévő többi sejtet.

De mi is az a telomér és a TA-65?Forrás Tgy magazin

Mint arról szeptemberi számunkban részletesen beszámoltunk, a telomér a sejtosztódásban szerepet játszó DNS-spirál végén lévő védőréteg. Ez óvja a kromoszómákat osztódáskor a sérüléstől. Ahogy idősödünk, úgy a telomér egyre rövidül, s amikor már nem képes ellátni a feladatát, a sejt képtelen további osztódásra, elpusztul.

A sejtek pusztulása eredményezi a szövetek, majd a szervek, végül az egész szervezet halálát. Ugyanakkor van a szervezetben egy enzim, amelyik képes a telomér visszaépítésére: a telomeráz. Ez azonban a legtöbb sejtben inaktív, és szintetikus vegyülettel nem is aktiválható. Óriási felfedezés volt, amikor találtak egy növényt: az astragalusgyökeret, amelyiknek az egyik hatóanyaga képes a telomeráz aktiválására, és így a telomér visszaépítésére.

A természetes hatóanyagokat kutató Geron Corporation TA65 névre keresztelte ezt a molekulát, és több ezer klinikai vizsgálattal kimutatta, hogy a TA65 képes a telomér helyreállítására, így az öregedés lassítására, egyúttal az időskorral járó betegségek megelőzésére, illetve a betegek állapotának javítására. A klinikai kísérletekben részt vett dr. Ed Park is.

Ahogy könyvében írja, a telomér tulajdonképpen egy ismétlődő nukleinsav-sorozat – összetételének jelölése TTAGGG –, ami születésünkkor akár 15 ezerszer ismétlődhet a DNS-spirál mindkét szálán, vagyis 15 ezer pár van belőle. A telomér hosszát ma már tudják mérni, és ez a biológiai életkorra jellemző adat. Bizonyított tény, hogy a TA65 szedése megfelelő adagolásban hosszabb távon kimutathatóan növeli a telomért. Egyébként maga a szó a görög „telosz”, vagyis „végén”, illetve merosz, azaz „része” szóból ered: szó szerinti fordításban „végső rész”, hiszen a DNS-lánc legvégén helyezkedik el.

A telomért növelő enzim, a telomeráz aktivitása meghatározza, hogyan viselkednek a sejtek. Az átlagos testi sejtjeink körülbelül ötvenszer képesek osztódni.
Az ivarsejtek és az őssejtek számára ilyen korlát nincs, ezekben a telomeráz aktív.
A hajhagymákban és a körömben is aktívabb, mint a testi sejtekben, így lehetséges, hogy a hajunk, a körmünk folyamatosan nő. A kopaszodás szintén összefüggésben van a telomerázaktivitással, ezért dr. Park feltételezi – és könyvében tapasztalatokkal is alátámasztja –, hogy a telomerázaktiváló anyag, a TA65 szedése megelőzi vagy meggátolja a további kopaszodást.

Érdekes kérdés, vajon hogyan viselkedik a telomér a daganatos sejtek esetén, az enzim aktiválására alkalmas növényi kivonat szedése vajon ebből a szempontból nem kockázatos-e. Dr. Park könyvében ír az ezzel kapcsolatos aggályokról, kísérletekről és tapasztalatokról.

Azt találták, hogy a rosszindulatú daganat sejtjeiben nagyon aktív a telomeráz enzim, ami lényegében halhatatlanná teszi ezeket a sejteket, ezért képesek az aberrált osztódásra vég nélkül. A szervezetben a hibás sejtosztódás következtében állandóan keletkeznek daganatos sejtek, ám mivel azok felülete más, mint az egészséges sejté, a jól működő immunrendszer idegenként ismeri fel és elpusztítja ezeket. Amikor a telomerázt aktiváljuk, nem a daganatos sejteket serkentjük – azokban e nélkül is aktív a telomeráz –, hanem az immunrendszer aktivitását fokozzuk, az úgynevezett falósejtek, ölősejtek szaporodását segítjük elő, amik azután felismerik és elpusztítják az abnormális sejteket.

Megjelent egy tanulmány 2010-ben a The Journal of the American Medical Association című orvosi hetilapban. Ebben arról számolnak be, hogy 787 páciens egészségi állapotát kísérték figyelemmel tíz éven keresztül, többek között vérvizsgálattal. A tíz év során a páciensek 12 százaléka lett rákbeteg. Az összes páciensnél megvizsgálták a telomér hosszát, és azt állapították meg, hogy a rosszindulatú daganatban szenvedők fehérvérsejtjeiben a telomér jóval rövidebb volt, függetlenül a daganat fajtájától és a páciens nemétől.

Dr. Park a tanulmány ismertetéséhez hozzáteszi az általa leszűrt két fontos tanulságot: az egyik, hogy lehetőséget ad a daganatos betegségek kiszűrésére a fehérvérsejtek telomérhosszának vizsgálata, a másik pedig, hogy a T-limfociták, az ölősejtek aktivitásának növelése szerepet játszhat a rák gyógyításában. Hiszen ez a szervezet első védelmi vonala.

Dr. Park és munkatársai azt tapasztalták, hogy daganatos betegek esetében a TA65 szedése kitűnő kiegészítő terápiának bizonyult, enyhítette a klasszikus rákterápiák káros mellékhatásait, és elősegítette, gyorsította a gyógyulást. Ugyanakkor egyelőre óva intenek attól, hogy túlzott reményeket tápláljanak a betegek a telomeráz aktiválása kapcsán, tekintve, hogy az ezzel folyó kutatások még az elején tartanak, és a TA65 nem helyettesítheti az egyébként szükségessé vált orvosi kezelést.

Kísérlettel igazolták a TA65 inzulintermelés-ösztönző hatását. Cukorbetegeknek adagolták a telomeráz enzimet aktiváló táplálékkiegészítőt, míg a kontrollcsoport placébót kapott. Az inzulinigény a TA65-öt szedők körében kimutathatóan csökkent: a telomeráz aktiválása serkentette a hasnyálmirigy inzulintermelését.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a magas vérnyomás betegségben, illetve a szívgyengeségben szenvedők számára is előnyös a telomeráz aktiválása. A magas vérnyomást gyakran az okozza, hogy az ütőerek fala merevvé válik, az izomzat elveszíti rugalmasságát, nem termelődik elegendő kötőszövet. Hasonló a helyzet számos szívbetegség esetén. A TA65 javítja a szívizom pumpafunkcióját, segíti a szívösszehúzódást, a sejtek szabályosan életre kelnek, fogalmaz dr. Park.

Ugyancsak jó hatással volt a TA65 szedése olyanok esetében, akik gyakori szédülésre panaszkodtak, és ez kimutathatóan összefüggésben volt az érfal rugalmatlanságával vagy a gerinc, elsősorban a nyaki gerincrész merevségével. Olyan magas vérnyomásban, szívelégtelenségben szenvedőket és szédüléses panaszokkal érkezőket vizsgált dr. Park és munkatársai, akik semmiféle más gyógyszert nem kaptak az adott időintervallumban. A TA65 szedése során állapotuk javulásáról számoltak be a negyedik-ötödik hónapban.

Vizsgálták a telomér hosszát fiatal és idős nők esetében a csontsejtekben és a fehérvérsejtekben. Azt találták, hogy fiatal, 20 éves nőknél átlagosan 9320 bázispár volt – emlékezzünk rá, 15 ezer bázispárral születünk –, míg az ötven és hatvan év közöttieknél már csak 7800 bázispárt számoltak. A fehérvérsejtekben valamivel kisebb volt a különbség: a fiataloknál 6760, az idősebbeknél 6420 bázispárt találtak. Dr. Park szerint ez annak a bizonyítéka, hogy a csontritkulás azért következik be, mert a csontsejtek elveszítik osztódási képességüket a telomér rövidülése miatt. Ebből pedig arra következtet, hogy az oszteoporózis megelőzésében szerepet játszhat a TA65.

Tekintettel arra, hogy a krónikus ízületi gyulladás is a rostok rugalmasságának csökkenésére vezethető vissza, s hogy az érfal és a szív esetében kimutatható rostnövekedést értek el TA65 adagolásával, dr. Park szerint ezen kórkép esetében is javasolható a TA65 szedése.

Dr. Park négy különböző hatásmechanizmusra ír példát a telomeráz aktiválásával kapcsolatosan.

1. A megelőzés. 77 éves férfi páciensénél megmérték a telomér hosszúságát, 4100 bázispár volt, ami már eléggé rövid, de megfelel az életkorának. Ezután rendszeresen szedni kezdte a telomerázaktivátort. Két évvel később, 79 esztendős korában 5400 bázispárt mértek nála, ami egy átlagos 60 éves telomérhossza. Vagyis két év alatt tizenhét évet fiatalodott. Nem rossz!

2. Gyorsabb sejtosztódás. Két dolgot is megfigyeltek a TA65 alkalmazásakor: a páciensek sokkal nyugodtabban aludtak, és az összes seb, sérülés a testükön feleannyi idő alatt gyógyult meg. Dr. Park szerint ez összefügg azzal, hogy a telomeráz aktiválása révén szükség esetén gyorsabb a sejtosztódás, továbbá az alvás alatti regeneráció. A fiziológiás folyamatok nagy része az alvás során zajlik, a pihenés minősége tehát meghatározza az egészséget.

3. Nagy változások. Bár teljesen különböző pácienseknél, különböző élethelyzetekben alkalmazták a telomerázaktivátort, azt tapasztalták, hogy a páciensek más területeken is életük javulásáról számoltak be. Viselkedésük lágyabbá, megértőbbé vált, nőtt az energiaszintjük és emelkedett a libidójuk, a szexuális aktivitásuk. Már néhány napos adagolás után beszámoltak ilyen változásokról, de néhány hét után ezt határozottan érzékelték. Fiatalabbnak, egészségesebbnek érezték magukat. Akik hosszabban szedték a TA65-öt, azok arról számoltak be, hogy mások sokkal fiatalabbnak látják őket, életkorukat kevesebbnek saccolják az új ismerősök. Javul a bőrük minősége, gyorsabban nő és erősebb a hajuk és a körmük. Nő a fizikai teljesítményük. Sokan kedvet kapnak a sportoláshoz, a meditációhoz, új hobbit találnak vagy régi dédelgetett álmukat valósítják meg.

4. Apoptózis, időzített sejthalál. Azt figyelték meg, hogy a telomeráz aktiválásával egyidejűleg gyorsabbá válik a sérült, fölöslegessé vált sejtek pusztulása. Sokan számoltak be súlyvesztésről, szemölcsök eltűnéséről vagy kisebbedéséről, a krónikus degeneratív elváltozások tüneteinek csökkenéséről. Megszűnt a fáradtságérzés, a kimerültség. Előfordult, hogy a már őszülő haj ismét színessé vált.

Általánosságban összefoglalva: a páciensek, akik hosszabb ideig, 4-7 hónapig szedték a TA65 telomerázaktivátort, arról számoltak be, hogy kevesebbet, de sokkal pihentetőbben alszanak, frissebben ébrednek, mint korábban, aktívabbak a munkájukban, idegállapotuk jobb, stressztűrőbbek. Az emberek úgy írták le az állapotukat, hogy az folyamatosan olyan, mintha megittak volna egy pohár finom bort. Bőrük rugalmassá vált, ráncaik kisimultak, libidójuk a fiatalkori szintre emelkedett. Szükségtelennek érzik a stimulálók fogyasztását, többen leszoktak a kávézásról, a dohányzásról, és nincs igényük az alkoholra, vannak, akik áttértek a vegetáriánus étrendre, igényt éreztek a sportolásra vagy a meditatív tevékenységekre. Általánosságban véve az életük pozitív irányt vett.

Egy 52 éves nő arról számolt be, hogy A-ról B-re nőtt a mellmérete. A férfiaknál javult a merevedés. Egy 41 éves elhízott pszichológusnő panasza az volt, hogy már két éve nem menstruál, holott gyermeket szerettek volna a férjével. A TA65 néhány hónapi szedése után helyreállt a női hormonok egyensúlya a szervezetében, és teherbe esett. Egy középkorú férfi súlyosan megsérült autóbalesetben. A gyomrát és a tüdejét is keresztülszúrta egy vas, ráadásul a seb elfertőződött. Több műtéttel hozták úgy-ahogy helyre. „A halálomért imádkoztam – mesélte dr. Parknak –, az iszonyú fájdalmaktól nem tudtam aludni, folyamatosan antibiotikumokat kellett szednem, ami tönkretette a gyomromat, örökké ment a hasam, és csak fogytam, fogytam. A TA65 szedésének megkezdése után nagyon gyorsan kezdődött a javulás. Már az nagy eredmény volt, hogy néhány órát tudtam aludni, később elhagyhattam az antibiotikumokat, rendbe jött az emésztésem, kezdtem visszaszedni a kilókat. De ami a legfontosabb: visszatért a reményem, hogy valaha még ember lesz belőlem, és a TA65 visszaadta az életkedvemet, az élni akarást. Ez fantasztikus!”

– A TA65 nem akadályoz meg vagy gyógyít konkrét betegségeket – hívja fel a figyelmet dr. Park. – Az öregedés nem betegség.

Azután leírja kedvenc és a könyvében többször is emlegetett történetét: „A barátomnak van egy öreg Volvója. Megvan már vagy negyvenéves, és hárommilliónál is több mérföldet tett meg, de még mindig tökéletesen működik. Amikor megkérdeztem tőle, hogyan lehetséges ez, azt válaszolta: minden csak a karbantartáson, a rendszeres jó szervizelésen múlik! Hát így van ezzel az emberi szervezet is.”

2005. évi kettős-vak kísérlet eredménye placebo kontrollcsoporttal összehasonlítva

12 hétig adagolták pácienseknek a T65-öt, a kontrollcsoport placebót kapott. A páciensek a bőrük és a szexuális potenciáljuk illetve elégedettségük állapotának változását 0-9 pont közötti skálán értékelték (szubjektív mérés), míg az immunrendszerre gyakorolt hatást a limfociták osztódásának sebességével illetve a természetes ölősejtek számával mérték. A látásélesség alakulását műszeres vizsgálattal ellenőrizték. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a T65-öt szedők állapota mindegyik esetben javult, egyes esetekben a telomeráz aktiváló szedésének abbahagyása után rosszabbodott, de az eredeti állapothoz képest még mindig jobb volt. Hozzátesszük: más kísérletekben huzamosabb szedés után azt tapasztalták, hogy a javulás maradandó.

Szürke színnel jelöltük a kontroll csoport, kék (illetve egy helyen zöld) színnel a kezelt csoport átlagos állapotváltozását, a fekete vonal a szórást jelöli, amiből az átlagot számították. A nyíl mutatja, mikor hagyták abba a hatóanyag bevitelét.

 

 

 

 

 

 

 

Állítsd a nyelvet fordítást magyar nyelvre jobbra lent.

 

Összetevők

Astragalus Root Extract

Koenzim Q10

Fukoidán kivonat, Portukála kivonat és Béta 1,3/1,6, Glükán

Transz-Pterosztilbén (Pteropure®)

Gránátalma kivonat

Kevert Tokotrienol és Tokoferol Komplex (pálmagyümölcs)

Quercetin

N-acetil-cisztein

L-Karnozin

Kurkuma

Termék oldal itt

Vélemény, hozzászólás?