Elvárások és kötelezettségek

Elvárások és kötelezettségek a Jeunesse üzletben

Manapság ha valaki el akar indulni egy MLM üzletben sokszor nem vállalkozói gondolkodással indul neki. 

Mert ha valaki vállalkozni akar, az tudja nagyon jól, hogy akkor van értelme belekezdeni, ha mindent összeszed, beletesz és igyekszik a legjobb lenni a piacon azon a területen.

Meg kell venni az eszközöket, az árut, a berendezést, az autót, a helységet és sorolhatnám még mindazt ami kell egy hagyományos vállalkozáshoz. 

Azonban ha MLM-ről van szó, nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy megpróbálják a legolcsóbban megúszni. 

Vannak MLM cégek ahol még játszanak is erre, és ingyen lehet regisztrálni, és befektetés nélkül el lehet kezdeni. Ez mind humanitáriusan is hangzik, adjunk esélyt mindenkinek, ugyanakkor sajnos az eredmény is nulla lesz. Ugyanis ha a szponzor nulla ponttal lép be, akkor az általa megkeresett emberek is azzal fognak, mivel senkit se érdekel mit mondasz, tanítasz, ők azt másolják amit csinálsz! És természetszerűleg a nulla vásárlás nulla hasznot hoz a cégnek, amiből nulla jutalékot tud visszaosztani!

Ezt nevezi Eric Worre a legnagyobb MLM tanító Minimum kórságnak.

Tanulságos videó, mindenképp nézd végig.

Persze ez nem azt jelenti, hogy jó ha beépített kényszerek vannak, és a hálózatépítők olyan vásárlásra is kényszerítve vannak ami már teher számukra, és amit csak azért köteles megvenni hogy jutalékot kapjanak! Vannak cégek ahol ez a kötelező saját forgalom elvárás több százezer forint is van.

Ezért van hó végén nagy sorállás vagy nagy rendelési dömping, mert olyankor nézik át a pontokat és a minősülés jutalékjogosultság miatt ilyenkor kell vásárolniuk, akár több ember alatt is. Vannak gyémántok akiknek rengeteg pénzt kell berakniuk, hogy a gyémánt bónuszt felvehessék. Sok a jutalék de több mint a fele elmegy vásárlásra, amiből felesleges raktárkészletek lesznek és sokszor a Vaterára, Jófogásra kerülnek féláron, hogy megszabaduljanak tőle.

Szóval a Jeunesseben való elinduláshoz is fontos, hogy üzletileg gondolkozz, számolj és vállalkozói hozzáállásod legyen.

Mi a kötelező?

Ahhoz, hogy üzletileg elindulj és disztribútor legyél a regisztrációs díj mellett – ami kb 32 euró – kell vásárolnod minimum 100 pontért ami terméktől függően 240-300 euró. Ehhez vannak összeállítva Basic csomagok, de magadnak is összerakhatsz egy termékcsomagot.

Ha üzletileg gondolkodsz akkor mindenképp üzleti csomagot veszel, mert ez tartalmazza azt a 25 , 100, 300 eurót amit a szponzor kap az új belépők után. 

Persze a spórolós magyar azt gondolja ezt inkább nem, de ha segítségre, lesz majd szüksége a szponzortól, akkor majd szívesen elvenné az idejét s lehet a pénzét is, hisz a szponzorálás, jelöltekkel való találkozás, beszéd, utazás mind pénzbe kerül majd neki.

Tehát én ezt a pénzt, szponzorálási jutaléknak nevezném,amit azért kap a szponzor, hogy majd segítsen neked a haladásban. 

Másrészt az MLM  a másolódás üzlete! Ha te üzleti csomagot veszel, amiből a szponzorod is részesedik, akkor a te jelöltjeid belépőid is azt fogják venni, és ez megy lefelé végig!

Ez segíti az üzlet épülését, mert így már az elején pénzt keresnek a tagok és nem érzik azt, hogy majd csak ha már nagy hálózatuk lesz, akkor fognak pénzt keresni!

Ahogy a belépési módokról szóló cikkben írtam, vannak nagyobb csomagok is mint a Basic a 100 pontos.

Ezek nem kötelezőek, de aki komolyan dolgozni akar, azonnal azok számára nagyon kedvező lehet, hisz a nagyobb csomagok megvétele, sokkal nagyobb jutalékot biztosít majd, megelőlegezve azt a szintet amiről a csomag el van nevezve. 

Sima basic belépőként az alap jutalékot kapod, ha viszont gyöngy vagy zafír csomaggal csatlakozol, akkor a belépőid után gyöngy vagy zafír szintű jutalékot kapsz, ami nagyon komoly különbség! Persze, ennek akkor van értéke ha hozol be embereket, például az Ambassador legnagyobb csomaggal, mert akkor komoly jutalékot kapsz. Basic csomag esetén viszont csak kisebb jutalék jár.

Tehát a gyorsan és nagy csomaggal indulók, akik azonnal dolgozni kezdenek és hoznak új embereket az első 2-4 hónapban, azok már az első hónapokban sokat kereshetnek akár milliót is. 

Tehát minél több  a befektetés, annál több lehet a jutalék.

Természetesen ez nem kötelező, ez egy esély a gyorsabb pénzkeresetre.

Ha nem indulsz el és ne hozol embereket akkor hiába a megvett gyöngy vagy zafír szint, a semmi után a magas jutalék nem jár.

2. nézzük a későbbieket.

Ahhoz, hogy jutalék jogosult legyél az adott hónapban meg kell lenni minimum 60 pont vásárlásnak, ami 1 termék is lehet ami annyi. De ki is lehet ezt váltani azzal, hogy hozol abban a hónapban egy új 100 pontos tagot te a frontra.

Ahhoz viszont, hogy megmaradjon a törzs vásárlói jogod, legalább 6 szor át kell venned a minimum 60 pontos automatic delivery rendelésed, vagy 6 hónapban kell vásárolnod egy évben minimum 60 pontért. Ha ez nincs meg akkor van egy megújítási díj évente, ami kb 20 Euró.

De mivel ennek az üzletnek is a termék a motorja, ezért elképzelhetetlen számomra olyan üzletépítő aki nem vásárol havonta, és nem próbálja ki veszi meg az összes terméket legalább egy év alatt, hogy hiteles saját terméktapasztalata legyen!

Tehát nem kötelező DE ettől leszel hiteles és ez másolódik!

Ha te rendszeres vásárló vagy akkor a tagjaid is azok lesznek, ha csak pénzt szeretnél keresni azért csatlakoztál, de mindent el akarsz spórolni akkor ezt másolják és lesz egy nagy sült galamb váró hálózatod!

Tehát KÖTELEZŐ csak egy dolog a havi 60 pont vásárlás, de aki józan és üzletet épít az magának ennél jóval magasabb mércét tesz!

 Tehát nincsenek kis betűs részek, kötelező hatalmas havi személyes elvárt forgalmak, nem kell raktároznod felhalmoznod termékeket hogy minősülj!

Fogyaszd a termékeket normális mennyiségben és ennyi, ez az üzlet alapja és elvárása.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?